Breussova masáž

Trápí vás bolesti zad?

Většinu lidí dnes trápí bolesti zad a problémy s páteří. Breussova masáž je velmi účinnou terapií na tyto neduhy.

Breussova masáž regeneruje meziobratlové ploténky, čímž vyřeší široké spektrum zdravotních potíží a mimo jiné vede k odbourávání hluboko uložených psychických problémů.

Podle Rudolfa Breusse neexistují opotřebované ploténky, nýbrž zdegenerované, které se touto masáží regenerují.

Breussova masáž je pomocná diagnostická technika a masážní metoda, která uvolňuje napětí a tenzi okolo páteře a odstraňuje bolesti zad. Páteř je po masáži  zrelaxovaná, obratle jsou ve správné poloze a klient prožívá pocit hluboké fyzické i psychické úlevy.

Jedná se o jemnou energetickou manuální masáž v oblasti páteře. Při masáži se používá vynikajících účinků třezalkového oleje.

Základem této masáže je vytvořit pomocí jemného tahu prostor mezi jednotlivými obratli, který je vyplněn meziobratlovou ploténkou a následně vmasírovat do těchto míst třezalkový olej. Ploténky tento olej nasají a mohou nadále plnit správně svou funkci, jako je odpružení a pohodlná rotace páteře a ochrana nervů před jejich stlačením. Pokud je ploténka dlouhodobě zmáčknuta, ztrácí postupně svůj objem, pružnost, funkci a postupně degeneruje nebo může dojít až k jejímu výhřezu. Po jemné masáži je na páteř přiložen hedvábný papír. Po nabobtnání meziobratlových plotének dochází také k uvolnění nervů, které z páteřní oblasti vycházejí do celého těla. Stlačení těchto nervů se mnohdy projevuje jako vystřelující bolest nebo brnění a mravenčení.

Breussova masáž slouží nejen jako řešení již vzniklého problému (degenerace ploténky), ale zabývá se hlavně prevencí.

Může být použita jako samostatná masáž, ale velmi se osvědčila při kombinaci s Dornovou metodou. Tuto masáž je možno libovolně opakovat.

Upozornění: Třezalkový olej může vyvolat zvýšenou fotosenzibilitu. Po jeho použití nedoporučuji vystavovat masírovaná místa na slunci ani v soláriu.

Masážní třezalkový olej je substance kvalitního panenského oleje vylisovaného za studena s květem třezalky. Výsledný produkt má karmínově červenou barvu.

Free Joomla! templates by AgeThemes